Herroepingsrecht

Retourvoorwaarden

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, een overeenkomst te herroepen (herroepingsrecht). De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is of waarop een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Je maakt gebruik van het herroepingsrecht door het geven van een retouropdracht via een van onze medewerkers voordat de herroepingstermijn is verstreken. Na het aanmelden van je retourzending, heb je nog 14 dagen gelegenheid om het artikel daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook door het invullen van het door ons toegezonden Modelformulier (PDF) aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent echter niet verplicht het modelformulier te gebruiken, ook zonder het formulier geldt het herroepingsrecht.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan van ons terug, met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering. Wij betalen je zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen terug.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden. Je dient niet later dan 14 dagen na de dag waarop je de goederen hebt ontvangen aan ons kenbaar te maken dat je gebruik wilt maken van je herroepingsrecht. Wij zorgen dan dat de goederen bij jou opgehaald worden. De directe kosten van €85.- van het terugzenden van de goederen komen wel voor jouw rekening. Op aanvraag kunnen wij je mogelijkheden aandragen om zelf het product terug te sturen. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourprocedure
Wil je een artikel retourneren? Dit kan zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Volg onderstaande stappen zodat wij de retour correct en snel kunnen verwerken.

Pakketten die via de post geleverd zijn:
  Laat ons weten dat je het product wilt retourneren. Dit kan door een e-mail te sturen of via ons contactformulier. Voor een snelle verwerking willen wij je vragen om het ordernummer en het artikel dat retour gestuurd wordt hierbij te vermelden.
  Verpak het artikel goed (het liefst in de originele verpakking).
  Maak hier een pakketlabel aan. De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening, kijk op de website van PostNL voor de actuele tarieven.
  Lever na aanmelding en frankering het pakketje in bij een PostNL punt of een ander postkantoor.
  Zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping storten wij het betaalde bedrag inclusief verzendkosten terug. Wij mogen wachten totdat we het product hebben ontvangen of totdat je hebt aangetoond dat je het product hebt teruggestuurd.

Pakketten die op afspraak via onze transporteur geleverd zijn:
  Laat ons weten dat je het product wilt retourneren. Dit kan door een e-mail te sturen of via ons contactformulier. Wij willen je vragen om het ordernummer en het artikel dat retour gestuurd wordt hierbij te vermelden (zodat wij weten hoe groot het pakket is dat opgehaald wordt).
  Wij melden de retour voor je aan bij onze transporteur.
  Verpak het artikel weer zo goed mogelijk (het liefst in de originele verpakking).
  Binnen 1-3 werkdagen neemt de transporteur contact met je op om het artikel weer retour te halen.
  Zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping storten wij het betaalde bedrag inclusief verzendkosten terug. Wij mogen wachten totdat we het product hebben ontvangen of totdat je hebt aangetoond dat je het product hebt teruggestuurd.

Wil je een artikel retourneren omdat je aanspraak wilt maken op de garantie? Gebruik dan ons klachtenformulier.